اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی از محل منابع داخلی برای احیاء واحدهای راکد و نصب ماشین آلات| نیروگاه های خود تامین مورد حمایت قرار می گیرند
معاون وزیر صمت از آماده سازی لایحه ای توسط دولت برای تخصیص بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرک های صنعتی خبر داد و افزود: با نگرش مثبت مجلس امیدواریم این لایحه به تصویب برسد و ارزش افزوده بخش صنعت به شهرک های صنعتی اختصاص یابد.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" علی رسولیان روز شنبه در نشست هم اندیشی با صاحبان صنایع شهرستان لاهیجان که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه واحدهای تولیدی بخش خصوصی در دوران تحریم و فشارهای اقتصادی نقش موثری در تامین نیازهای کشور داشته اند، تصریح کرد: در دوران تحریم تولیدکنندگان و صادرکنندگان، ارز مورد نیاز کشور را از طریق صادرات تامین کردند و توانستند نیازهای ضروری کشور را از طریق درآمدهای ناشی از صادرات و ارزآوری تامین کنند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: ما نیز وظیفه داریم برای ادامه حیات و پویایی کشورمان و برای کمک به بخش صنعت، عزم مان را جزم کنیم.
وی در خصوص مشکلات مختلف حوزه صنعت افزود: مباحث کلان همچون ارز، تورم و ... که تاثیر جدی بر رونق اقتصادی و کار فعالین اقتصادی خواهد گذاشت؛ وابسته به تصمیمات کلان کشوری است ولی در حوزه رفع موانع سازمان صنایع کوچک و شهرکها های صنعتی می تواند خدماتی را به فعالان این بخش ارائه کند.
رسولیان با تایید نگرانی های گسترده فعالان صنعتی در حوزه بروکراسی های اداری تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهای وزارت صمت در دولت سیزدهم حذف بروکراسی ها و پیچیدگی های اداری است که با راه اندازی سامانه های جدید و ارائه خدمات رسانی مطلوب تلاش داریم این مشکلات را حذف و یا به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به مسئله کمبود جدی زمین صنعتی در استان گیلان تصریح کرد: در شهرک و نواحی خارج از شهرک صنعتی لاهیجان واحدهای بسیار ارزشمندی مستقر هستند که با توجه به ظرفیت های این شهرستان و استقبال سرمایه گذاری ها، برنامه هایی برای توسعه نواحی و شهرکهای صنعتی در آن خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور ضمن قدردانی از مدیریت صحیح شهرک صنعتی لاهیجان گفت: هم اکنون این شهرک از صنایع اشباع شده و باید راهکاری برای توسعه آن پیدا کنیم و نباید اجازه دهیم بخاطر کمبود زمین با اتلاف وقت و سرمایه های صنعتی، روند توسعه صنعتی لاهیجان رو به کندی گذاشته شود.
وی با تصریح بر اینکه امسال 120 هکتار اراضی جدید به اراضی صنعتی گیلان افزوده خواهد شد خاطر نشان کرد: بخشی از این میزان اراضی به حوزه شهرستان لاهیجان و دیلمان اختصاص خواهد یافت.
رسولیان با تاکید بر تامین و خودتامینی برق در صنعت گفت: در هنگام مواجه با کمبود برق اولین قطعی را در بخش صنعت شاهد هستیم که این مسئله به خوبی نشانگر ضرورت تامین و خودتامینی برق در شهرکهای صنعتی برای تداوم روند تولید و جلوگیری از ضرر و زیان های ناشی از قطعی برق است.
وی در خصوص تامین برق نیز از سرمایه گذاران دعوت کرد با سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه های خود تامین از زمین رایگان شرکت شهرکهای صنعتی زمین برخوردار خواهند شد. رسولیان افزود: تسهیلات خوبی از سوی دولت در ترانزیت رایگان برق و نیز خریداری برق با قیمت مناسب توسط دولت برای این نیروگاه ها در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به وجود واحدهای راکد صنعتی در گیلان گفت: انتظار داریم عارضه یابی این معضل توسط شرکت شهرکهای صنعتی گیلان صورت گیرد و اطلاعات آن در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران قرار گیرد. وی تصریح کرد: طی انعقاد قرارداد همکاری با بانک ملی، تسهیلاتی برای راه اندازی مجدد احدهای راکد اختصاص خواهد یافت. وی افزود: همچنین کمک های فنی و اعتباری نیز از سوی صندوق کارآفرینی امید برای احیاء مجدد این واحدها در نظر گرفته شده است.
رسولیان با تاکید بر ارزش سرمایه گذاری های صنعتی در گیلان و موقعیت منحصربفرد آب و هوایی و بهره وری بالای سرمایه گذاری در این استان گفت: زمین های استان گیلان دارای ارزش بالایی در حوزه های مختلف به ویژه حوزه صنعت است و در واقع استانی نیست که زمینی را به مدت های مدید بلااستفاده رها کنیم باید به نحو احسن از همه شرایط موجود در آن برای تولید و اشتغال بهره بگیریم.
رسولیان افزود: از سوی دیگر با تقاضاهای گسترده برای سرمایه گذاری در گیلان مواجه هستیم به همین منظور بحث توسعه و ایجاد کارگاه های کوچک را در گیلان به طوری جدی مطرح و دنبال می کنیم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم بررسی مشکلات حقوقی و قضایی واحدهای صنعتی گفت: شایسته است اینگونه مشکلات در قالب حمایت های قضایی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید پیگیری و تا رفع ها با واحدهای صنعتی همراهی شود.
وی تصریح کرد: در حوزه مشکلات و محدودیت های ارزی و انتقال ارز، با توجه به محدودیت های موجود؛ تولیدکنندگان می توانند در قبال اظهارنامه های صادراتی خود، اقدام به واردات کالا کنند تا از این طریق ارزش صادراتی آنها به شیوه ای دیگر به کشور بازگردد.
وی همچنین از آماده سازی لایحه ای توسط دولت برای تخصیص بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به شهرک های صنعتی خبر داد و افزود: با نگرش مثبت مجلس امیدواریم این لایحه به تصویب برسد و ارزش افزوده بخش صنعت به شهرک های صنعتی اختصاص یابد.
وی در پایان تصریح کرد: از محل اعتبارات سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور، سرمایه در گردش به واحدهای صنعتی شهرستان لاهیجان با اولویت اعطای تسهیلات به واحدهای صنعتی که در مرحله نصب ماشین آلات بسر می برند و یا واحدهای راکد اختصاص خواهیم داد.
معاون وزیر صمت تامین مالی برای ایجاد شهرک صنایع فلزی در گیلان را از دیگر برنامه های این سازمان به شرط تصمیم گیری نهایی در ستاد تسهیل عنوان کرد و همچنین با تاکید بر ضرورت کاهش بروکراسی های اداری در اخذ کارت بازرگانی وعده داد موضوع را مورد پیگیری قرار دهد.
رسولیان همچنین خواستار بررسی مبحث و جوانب ایجاد شهرک صنعتی رودبنه در شهرستان لاهیجان در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شد و تصریح کرد: در سطح ملی نیز پیگیری های لازم را برای راه اندازی این شهرک در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی قرار خواهد گرفت.
واحدهای صنعتی مستقر در لاهیجان از برندهای مطرح ملی و بین المللی محسوب می شوند| لزوم توجه ویژه مسئولان وزارت صمت در توسعه صنعتی لاهیجان
فرماندار شهرستان لاهیجان در ادامه جلسه بررسی مشکلات و مطالبات صنایع مستقر در شهرستان های آستانه، لاهیجان و سیاهکل که با حضور دکتر رسولیان معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در لاهیجان برگزار شد؛ ضمن ارائه آماری از مساحت و جمعیت و توانمندی های بالقوه این شهرستان گفت: شهرستان لاهیجان با وسعت 407 کیلومترمربع و با دارا بودن جمعیت بیش از 167 هزار نفری؛ سهم بسزایی در ایجاد اشتغال و تولید استان دارد.
فرهاد براتی اظهار داشت: شهرستان لاهیجان با ۹۳ واحد صنعتی فعال و ایجاد اشتغال ۳ هزار و ۷۳۵ نفری در بخش صنعت و با سرمایه گذاری بالغ بر ۷ هزار میلیارد ریال دومین شهرک صنعتی بزرگ استان گیلان محسوب می شود که برندهای بزرگ ملی و بین المللی در آن مستقر هستند و سهم بسزایی در حوزه صادرات را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: از 93 واحد صنعتی فعال در شهرستان لاهیجان ۷۴ واحد جزو واحدهای کوچک، ۸ واحد جزو واحدهای متوسط و ۱۱ واحد جزو واحدهای بزرگ صنعتی محسوب می شوند.
براتی در حوزه کشاورزی نیز یادآور شد: تولید سالانه مرکبات این شهرستان ۲۵ هزار و ۹۶۲ تن می باشد و در حوزه شیلات هم ۲۱۳ استخر پرورش ماهی در مساحت ۲۰۱ هکتار با تولید 5۷۵ تنی آبزیان، از ظرفیت های آبزی پروی این شهرستان محسوب می شود.
فرماندار شهرستان لاهیجان اراضی زیر کشت زراعی این شهرستان را ۲۶ هزار و ۹۵۳ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: سالانه ۹3 هزار و ۲۸۲ تن کشت برنج ، جو ، چای ، و گندم در این شهرستان تولید می شود.
وی با تاکید بر ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان لاهیجان، نیروهای تحصیلکرده جوان و نخبه و جذابیت های سرمایه گذاری در این شهرستان خواستار توجه ویژه وزارت صمت در توسعه زیرساختهای صنعتی و ایجاد تسهیلات ویژه برای سرمایه گذاری های صنعتی در این شهرستان شد.
دولت از صنایع دانش بنیان با اعطای سرمایه در گردش و تسهیلات ارزان قیمت برای نوسازی و به روزرسانی صنایع حمایت کند
رسول فرخی نماینده مردم شریف شهرستان های لاهیجان و سیاهکل در ادامه این نشست با قدردانی از حضور معاون وزیر صمت در گیلان گفت: از دیرباز صنعت استان در حوزه های مختلف به ویژه در صنعت نساجی در خاور میانه در رتبه های برتر قرار داشت ولی متاسفانه با نظرات غیرکارشناسی در ادوار گذشته استان گیلان را جزو استان های کشاورزی قلمداد نمودند که این مسئله باعث شد هم صنعت در گیلان از رونق باز بماند و هم از سویی دیگر شاهد رونق چندانی در بخش کشاورزی در گیلان نبوده ایم.
وی افزود: پس از گذشت بیش از یک دهه از آن مصوبات، بدون درنظر گیری آمایش سرزمینی شهرکهای صنعتی زیادی در گیلان ایجاد شد و هم اکنون شاهد حجم وسیعی از ماشین آلات خاموش و واحدهای صنعتی راکد هستیم.
فرخی افزود: لاهیجان دومین شهرک صنعتی بزرگ استان گیلان را در خود جای داده است و با توجه به جایگاه صنایعی که این شهرستان داریم باید بگویم اگر نگاه ویژه میراث خانوادگی و فرهنگی شهروندان نبود هم اکنون این موهبت ها را نداشتیم.
نماینده مردم شریف شهرستان های لاهیجان و سیاهکل در ادامه با اشاره به روند افزایش جمعیت و توسعه نیازهای مبتنی بر دانش تصریح کرد: با توجه به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال دانش بنیان باید بتوانیم در حوزه تکنولوژی طرحی نو را آغاز کنیم و از صنایع دانش بنیان با اعطای سرمایه در گردش و تسهیلات ارزان قیمت برای نوسازی و به روزرسانی صنایع حمایت کنیم.
------------------------------------
اخبار مرتبط:
------------------------------------
وی با تاکید بر افزایش هزینه های تولید، هزینه های کارگری، تورم و مشکلات عدیده در حوزه صنعت و تولید گفت: ضروری است تا دولت هزینه های سربار تولید را کاهش دهد. فرخی در ادامه با بیان نیاز شهروندان برای ایجاد شهرک صنایع تبدیلی در منطقه رودبنه گفت: متآسفانه در یک سال و نیم پیگیری این درخواست گرفتار بروکراسی های اداری هستیم که شایسته است وزارت صمت برای این موضوع راهکاری ارائه دهد وی همچنین خواستار بررسی میدانی از شهرک صنعتی تموشل و رفع مشکلات آن شد.
معاون وزیر در حاشیه سفر یک روزه به گیلان پس از حضور در فرمانداری لاهیجان، از شرکت دانش بنیان ماشین سازی امیدی در خارج از شهرک صنعتی و شرکت صنایع غذایی نوشین (کلوچه نوشین) در داخل شهرک صنعتی لاهیجان بازدید کرد.